Contact

Michel Verweij Consultancy


Ed Hornikweg 7
1628 VA Hoorn NH
t: 06 - 49 362 301
e: michel@michelverweij.nl

Navigatie

Normen en waardenspel

Name: Normen en waardenspel Intervention depth: normen en waarden
Problem Description Individuele waarden vormen bakens voor ons gedrag, teamwaarden of organisatiewaarden dienen als bakens voor teamgedrag te staan, het ontdekken van deze waarden en het beleven daarvan is echter lastig.
Purpose Herkenning en begrip van de waarden en leren inzien hoe deze waarden tot leven kunnen komen, hoe zij ons beïnvloeden. Result Door het bespreekbaar maken van waarden kan een diepgaander begrip van gedrag bereikt worden en kan worden aangezet tot leren.
Technique Description Er zijn verschillende mogelijkheden om dit spel te spelen. Zowel in werksituaties als voor privé doeleinden is dit spel te spelen, bijv. voor het opstellen van een waardeprofiel voor uzelf, uw team of organisatie of het vergelijken van een ideale en werkelijke situatie of het bespreekbaar maken van de normen binnen een team.
Target Audience Team Individual
Small Manager Practitioner
Target Phase
Diagnosis
Intervention Depth
Motivation for Target
Audience/Target Phase
Est. Effort (hrs/pp) Preparation Execution Aftercare
Consultancy 3 uur 3 uur 3 uur
Target Audience 3 uur per deelnemer
Est. Elapse Time (days)
Consultant Skills needed Goed begrip van hoe normen, waarden en kwaliteiten zich tot elkaar verhouden, hoe (team/organisatie) cultuur is opgebouwd. Goede workshop vaardigheden
Constraints Een veilige context zodat over dilemma's gesproken kan worden.
Supporting Tools Spel http://www.3ls.nl/waarden-en-normenspel.html Handleiding, http://www.managementboek.nl/boek/9789074123099/handleiding_waarden-_en_normenspel_peter_gerrickens Evt. een ervaren ING consultant om dit spel te begeleiden
Reference/ Source Waarden en normenspel; Peter Gerrickens, Marijke Verstege, Zjev van Dun
Example
User Experience Een keer doorgenomen en een keer uitgevoerd voor een persoonlijk waardenprofiel. Dat was inzichtgevend. Graag ervaring opdoen in teamverband.
Remarks
Contact
Name:
Michel Verweij
Tel:
0649 362 301
Email:
Michel@MichelVerweij.nl
Attachments