Contact

Michel Verweij Consultancy


Ed Hornikweg 7
1628 VA Hoorn NH
t: 06 - 49 362 301
e: michel@michelverweij.nl

Navigatie

Veranderen

Welkom op deze site voor veranderprojecten; mijn passie en mijn dienstverlening.

Organisaties veranderen iedere dag. Als een organisatie haar energie wil richten op ambitieuze veranderingen, dan kan daar een veranderproject voor worden gedefinieerd. Onder een veranderproject wordt hier verstaan waar het doel is dat mensen ander werk doen of hetzelfde werk anders doen. Onderscheidend in deze projecten is dat de betrokken mensen ook ander gedrag moeten vertonen.

Tegenwoordig zijn veranderprojecten niet meer weg te denken uit de projectenportfolio van het bedrijfsleven. Bij onze pogingen om de winstgevendheid en ons groeipotentieel te maximaliseren ondervindt nagenoeg ieder bedrijf een toenemende concurrentie, toenemende wet en regelgeving en toenemende kwaliteitsverwachtingen van hun klanten. Doen wat je deed is in deze context het devies voor achteruitgang of zelfs ondergang; als je stil staat op de juiste weg, dan wordt je overreden. Waar werkwijzen en de verandering daarvan vroeger minutieus op Tayloriaanse wijze werd beschreven en afgedwongen door het management, worden veranderingen tegenwoordig met betrokkenen en soms een aangestelde "project manager" doorgevoerd.

Succes in veranderprojecten blijkt het resultaat te zijn van de juiste mix van verandermanagement en projectmanagement componenten. Hoe groter, complexer en diepgaander de verandering is, hoe groter de verandercomponent in projecten is. Via deze site biedt ik een aanpak hoe op een aannemelijke wijze de verschillende componenten kunnen worden benut voor de manager van veranderprojecten. Deze manager kan een lijn manager, verander manager, project manager, programma manager of interim manager heten, what's in the name. Evenzo draagt de discussie of een veranderproject nu een project of een programma is niet bij tot de wezenlijke beantwoording van de vraag die hier centraal staat, "hoe manage je nu een veranderproject".

Wat wel bijdraagt is een goed begrip van de basis-ingrediƫnten van een veranderproject

Dit begrip kunt u gebruiken in uw context. U hierbij te helpen is mijn ambitie.

Deze aanpak wordt ondersteund door een toolkit met interventietechnieken. Langs deze weg wil ik Nico Bakker, Peter Brouwer, Jasper Doornbos, Jan Wognum en Remco Schipper bedanken voor hun bijdrage daaraan.